Kristlike demokraatide rahaasju vaeb kohus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kristlikud Demokraadid.
Eesti Kristlikud Demokraadid. Foto: .

Harju maakohus arutab täna erakonna Eesti Kristlikud Demokraadid väidetavat seaduserikkumist valimiskampaania rahastamisel.


Süüdistuse järgi rikkus 1998. aastast tegutsev erakond kui juriidiline isik erakonna majandustegevusele ja varale kehtestatud piiranguid, kui laenas valimiskampaaniaks raha eraettevõtetelt.



Pärast 2007. aasta 4. märtsil toimunud riigikogu valimisi esitas erakond erikomisjonile valimiskulude aruande, mille kohaselt oli erakond saanud kampaaniaks kokku 2 618 000 krooni, sellest 100 000 krooni laenuna OÜ-lt Järva Holding ja 2 368 000 krooni OÜ-lt Saare Arendusbüroo Grupp.



Sama aasta oktoobri lõpus esitatud lisaaruandes näitas erakond kampaaniaks kasutatud vahenditena veel 2 317 500 krooni, millest 1 735 000 krooni oli saadud laenuks OÜ-lt Saare Arendusbüroo Grupp ja 570 000 krooni ACG International OÜ-lt.



Samas polnud ükski Kristlikele Demokraatidele laenu andnud äriühing krediidiasutus, nagu nõuab erakonnaseadus. Kohtus süüdimõistmise korral ähvardab erakonda rahaline karistus. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles