Suures narkoäris süüdistatavad jäid vahi alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus.
Harju maakohus. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus jättis suures narkosalakaubaveos süüdistatavad mehed vaatamata nende kautsjoniks pakutud miljonitele kroonidele vahi alla.

Rahvusvahelise kuritegeliku jõugu arvatavad liikmed Ahliman Zeinalov ja Mirza Jamalov olid nõus enda vahi alt vabastamiseks tasuma kohtu deposiitarvele mitu miljonit krooni, kuid kohus jättis nad siiski vahi alla.

Juhtiv riigiprokurör Margus Kurm oli meeste kautsjoni eest vabastamisele kategooriliselt vastu.

Zeinalovit ja Jamalovit ning nende kuut kaaslast süüdistatakse 126 kilogrammi narkootikumide käitlemises ning salakaubaveos 2005. aasta augustist detsembrini.

Sel ajavahemikul toodi Hollandist Eestisse kuus kilogrammi marihuaanat ja kolmel korral 40 kilogrammi hašišit. Narkolastide tellija ja rahastaja oli süüdistuse järgi Zeinalov.

Eesti kohtud on juba 19 ning välisriikide kohtud neli selle võrgustiku liiget mitmesuguste kuritegude, sealhulgas relvaäri eest süüdi mõistnud.

Eestis on süüdistus esitatud jõugu 34 liikmele, välisriikides neljale ning tulemas on veel kaks kriminaalasja, millest üks puudutab narkootikumide ning teine 4,5 miljoni sigareti salakaubavedu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles