Mikser võrdles Ansipit «Hotel California» singliga

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser ütles erakonna volikogul peetud kõnes, et peaminister Andrus Ansip on liiga kauaks ametisse jäänud ning võrdles teda omaaegse hittlauluga «Hotel California».

«Jah, peaministri arrogantsus ei ole ajaga vähenenud, kuid ometi ilmutab ta täna selgeid tüdimuse märke, niisamuti nagu Eesti avalikkus väljendab üha ilmsemaid tüdimuse märke kauasest peaministrist,» ütles Mikser. «Võib öelda, et omal moel meenutab Ansip tänaseks «Hotel California» singlit. Plaati, mille iga noot on publikule pähe kulunud, ent mille ka kõige andunumad fännid pärast kuudepikkust kuulamist tahaks grammofonist välja võtta, et kuulata midagi värskemat ja inspireerivamat.»

Mikser nimetas magusaks valeks peaministri väidet, et terve Euroopa imetleb ja kadestab Eesti valitsust. «See on valitsus, kes on liiga pikalt valitsema jäetud. Kes on oma eebenipuust või elevandiluust tornis oma rahvale võõraks jäänud, ja kellele rahvas on võõraks jäänud,» rääkis Mikser ja nimetas valitsust rahvast võõrandunuks.

Mikser: Ansip suundub Euroopa Komisjoni

SDE juht jätkas, et ka Ansip ise tahaks lahkuda, kuid kindlasti võitjana ja ootamata ära oma populaarsuse langust. Mikseri sõnul on kõige tõenäolisem stsenaarium, et Ansip suundub tööle Euroopa Komisjoni.

Tema väitel kõneleb selle kasuks kasvõi see, et detailses koalitsioonileppes pole Euroopa Komisjoni voliniku kandidaadi kohta sõnagi.

«Ometi on just see ainus positsioon, kuhu saab paigutada senisest tööst tüdinud peaministri nii, et see tunduks edutamisena,» ütles Mikser. «Niisiis saabub just pärast kohalikke ja enne eurovalimisi suure tõenäosusega see hetk, mil reformierakondlastest poliittehnoloogid tulevad emma-kumma juurde tänastest opositsioonierakondadest ja ütlevad: «Head sõbrad, tõstame õige koos need konservatiivid ukse taha. Teile jäävad nendest vabanevad ministrikohad, aga et meie ka võrreldes olemasolevaga midagi juurde saaksime, selleks võtaksime meelsasti komisjonääri koha. Nii käib see vähemasti oravate unistustes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles