Nutt: puuetega inimeste ja eakate inimõigused nõuavad tähelepanu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eestis vajavad inimõiguslikust aspektist lahendamist puuetega inimestega ning elanikkonna eakamate liikmetega seotud probleemid, arvas Eesti Inimõiguste Instituudi juhatuse esimees Mart Nutt.

Nutt leiab, et puuetega inimeste puhul on inimõigustega seotud probleemid kas tahtmatusest või hoolimatusest väga tõsised, vahendab ERR Uudised.

«On ka põlvkondlikud probleemid, eriti vanemate inimeste õigused – näeme seda igapäevases elus, tööhõives, näeme seda tõrjutusena,» tõi ta välja peamised valukohad.

Inimõiguste instituudi nõunik Silver Meikar juhtis tähelepanu sellele, et lääne demokraatia osana peaksime vaatama ka õigust olla kaasatud.

«Isegi kohalikul tasandil võetakse vastu otsuseid mingi võimukliki poolt suurte lausungitega, et vaadake, te neli aastat tagasi valisite meid,» rääkis Meikar, kelle hinnangul on see väga suur oht Eesti demokraatiale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles