Medvedev ei nõustu meeleavalduste loosungitega

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Massimeeleavaldus Bolotnaja väljakul Moskvas 10. detsembril.
Massimeeleavaldus Bolotnaja väljakul Moskvas 10. detsembril. Foto: SCANPIX

Vene president Dmitri Medvedev teatas Facebooki vahendusel, et ei nõustu Bolotnaja väljakul Moskvas ja ka mujal Venemaal 10. detsembril kõlanud loosungitega.

«Venemaa kodanikel on vastavalt põhiseadusele sõnaõigus ja õigus korraldada kogunemisi. Inimestel on õigus öelda välja oma seisukoht, mida nad eile ka tegid. Hea, et kõik jäi seaduste raamidesse. Ma pole nõus ei loosungite ega avaldustega, mis kõlasid miitingutel. Seda enam, et andsin korralduse kontrollida koos valimisjaoskondadega üle kõik teated, mis puudutasid seaduste järgimist valimistel.»

Medvedev teatas plaanist anda korraldus vaadata üle teated valimisrikkumistest 8. detsembril, mil viibis ametlikul visiidil Tšehhis.

Tookord ta märkis, et protestiaktsioonid on normaalsed, kuid rõhutas, et riigiduuma valimiste tulemused on õiglased ja peegeldavad reaalset poliitilist olukorda riigis.

Eile leidsid paljudes Vene linnades aset rahvakogunemised, kus protesteeriti valimistulemuste vastu. Kõige rahvarohkem meeleavaldus leidis aset Moskvas Bolotnaja väljakul, kus erinevate andmete järgi oli 25 000 kuni 80 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles