Linteri kõne pronksöö eel: poisid on valmis sõjategevuseks

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Linter, Maksim Reva, Dimitri Klenski ja Mark Sirõk.
Dmitri Linter, Maksim Reva, Dimitri Klenski ja Mark Sirõk. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Kohtus õigeks mõistetud aprillirahutuste korraldamistes süüdistavate telefonikõned ja sõnumid ei olnud kohtuniku meelest piisavad tõendid, et mehi süüdi mõista.

23. aprillil helistas Dmitri Linter Vene numbrile ning teatas, et 25. aprillil võib alata suur sõda, milleks tuleb «peab mobiliseerima sisemise ressursi ja seda tuleb teha mingi sümboliga», mis «loob inimestes teatud tuju, et politseile vastu hakata», avaldas

Eesti Ekspress

.

25. aprillil tõdeb Linter Konstitutsioonipartei juhile Andrei Zarenkovile, et «poisid on valmis sõjategevuseks» ning nende jaoks pole tähtis kuhu monument viiakse, peaasi, et see maha võetakse.

26. aprillil pärast suuremaid rüüstamisi helistab Dmitri Klenskile ning kannab ette purustamistest ning saab Klenskilt kiituse: «meie omad olid tublid».

24. aprillil suhtles Mart Sirõk Venemaa numbriga, kust küsis ka raha aktivistidele, mida ka lubati ning 26. aprillil saatis ta laiali 68 sõnumit sisuga: «Tõnismäel pannakse mälestussamba ümber piirdeaeda. Vahtkond.».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles