ERR: ühing loodab vene koolide eestikeelsele õppele üleminekut peatada

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-vene sõnaraamat.
Eesti-vene sõnaraamat. Foto: Peeter Langovits

Kuigi vene koolide gümnaasiumiosas käivitus juba sellest õppeaastast üleminek eestikeelsele õppele 60 protsendi ulatuses, pole ühing «Vene kool Eestis» veel kaotanud lootust juba liikuvale rongile pidurit tõmmata.

Täna Vene kultuurikeskuses peetud koosolekul nõuti õppekeele valiku võimalust ning võeti vastu pöördumine nii eesti riigi kui rahvusvaheliste organisatsioonide poole, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tallinna hariduselu kureeriv abilinnapea Mihhail Kõlvart kinnitas, et kellelgi pole eestikeelsele õppele ülemineku vastu midagi, kui lapsevanemad ja õpilased on nii otsustanud, kuid kool peab saama õppekeelt valida.

Irene Käosaar haridusministeeriumist kinnitas aga, et päris nii see ei ole - põhiseaduses on öeldud, et lapsevanemal on õigus valida kooli ja lapsevanematel on õigus Eestis valida kool ning lisaks ütleb põhiseadus, et kõigil Eestis elavatel inimestel on õigus saada eesti keeles haridust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles