Vanaema päästis jõkke kukkunud põnni

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätunud jõgi.
Jäätunud jõgi. Foto: Sille Annuk

Raplamaal Tiduveres päästis detsembri lõpus 74-aastane vanaema jõest nelja-aastase lapselapse, kes nüüdseks on juba haiglast välja saanud.


Õnnetus juhtus 28. detsembril, kui korra õue peal asuvas keldris käinud vanaema nägi, kuidas enne õuel mänginud lapselaps naerdes laugjast jõekaldast alla jooksis, kirjutab Nädaline.

Vanaema tormas talle järele ja hüüdis, et poiss kohe tagasi pöörduks, kuid juba oli laps jääl, mis ligi meetrilaiuselt kalda ääres jõeveele oli tekkinud.

«Äärest umbes 50 sentimeetrit oli jää nii tugev, et see last algul kandis, aga siis murdus,» meenutab vanaema, kellel ei lähe meelest vaatepilt väikestest sõrmedest, mis klammerdusid murduva jääserva külge, ja vee alla kaduvast peanupust.

«Tundsin, et mu jalad puudutasid veel natuke põhja - olen 160-sentimeetrine. Sealt edasi läheb jõgi järsult sügavaks. Praegu on vesi kõrge ka ja vool kiire,» meenutas vette hüpanud naine.

Poisike näis jõest välja tõmmates elutuna ning vanaema kallutas teda, et vesi välja vajuks, pühkis lapse näo nina ette takerdunud prahist puhtaks ning puhus talle paar korda sooja õhku sisse ja laps hakkas hingama.

«Tänu Märjamaa meedikutele sai laps kiiresti professionaalset abi,» märgib vapralt tegutsenud vanaema, kes üleelatud šokist pole siiani päriselt toibunud.

«Mu vend uppus kuueaastaselt ja mu vanaisa, kui ta oli alla neljakümnene - läks talvel jõe pealt jääaugust loomadele vett tooma,» meenutab naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles