Gazpromi ja Naftogazi juhid vestlesid öösel Moskvas gaasisõja teemal

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rumeenia gaasitorustikel ripuvad sildid «Inchis» ehk stopp ja rõhumõõtur näitab nulli.
Rumeenia gaasitorustikel ripuvad sildid «Inchis» ehk stopp ja rõhumõõtur näitab nulli. Foto: Reuters / Scanpix

Vene gaasimonopoli Gazpromi juht Aleksei Miller ja Ukraina riikliku gaasifirma Naftogaz direktor Oleh Dubõna pidasid ööl vastu tänast Moskvas läbirääkimisi gaasitarnete teemal.


«Täna öösel toimus Moskvas Aleksei Milleri ja Oleh Dubõna kohtumine, kus arutati kriisisituatsioonist väljumise võimalikke viise,» teatas Gazpromi esindaja Sergei Kuprinjanov uudisteagentuurile

RIA Novosti

.

Nõupidamise üksikasju Kuprinjanov ei avaldanud.

Täna sõidavad osapooled Brüsselisse, kus gaasisõja küsimust arutatakse Euroopa Liidu liidrite juuresolekul.

Miller ja Dubõna kohtuvad energiavoliniku Andris Piebalgsi ja ELi eesistujamaad Tšehhit esindava tööstusministri Martin Rimaniga.

Euroopa Komisjoni pressiesindaja Ferran Tarradellas Espuny ütles eile Brüsselis toimunud pressikonverentsil, et kohtumine algab kohaliku aja järgi kell 17.30.

Gazprom peatas gaasitarned Ukrainale 1. jaanuaril 2009, põhjendades otsust uue lepingu puudumisega. Euroopa riikide varustamine gaasiga jätkus, kuid mahud vähenesid.

7. jaanuaril peatas Gazprom gaasitransiidi ka Euroopa riikidesse, süüdistades Ukrainat gaasi varastamises ja transiiditorustike sulgemises.

Need Euroopa riigid, mis täielikult sõltuvad Vene maagaasist, on külmade talveilmade tõttu sattunud äärmiselt raskesse olukorda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles