Riiklik eksamikeskus lõpetab augustist töö

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
15 aastat tagasi loodud eksamikeskus lõpetab töö.
15 aastat tagasi loodud eksamikeskus lõpetab töö. Foto: Mihkel Maripuu

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo kinnitas käskkirja, millega lõpetatakse Riikliku Eksami- ja Kvalifikatsioonikeskuse tegevus 1. augustist 2012.

Senised eksamikeskuse tegevused antakse riigi sihtasutusele Innove üle kahes etapis - alates 1. jaanuarist lähevad üle kutsehariduse riiklike õppekavade ja nende rakendamise toetamisega seotud tegevused, samuti viie Euroopa Sotsiaalfondi programmi rakendamisega seotud tegevused. Teises etapis lähevad 1. augustist üle kõik ülejäänud eksamikeskuse tegevused.

«Üldhariduse ja võõrkeelte õppekavadega seotud tegevused ning üleriigiliste eksamite, sealhulgas ka eesti keele tasemeeksamite ja kodakondsuse eksamite ettevalmistamine ja korraldamine jäävad kuni 2012. aasta 1. augustini eksamikeskuse alla ning toimuvad senise korra alusel. Eksaminandide jaoks 2012. a esimeses pooles mingeid muutusi ei ole,» selgitas Riikliku Eksami- ja Kvalifikatsioonikeskuse direktor Robert Lippin.

Lippin rääkis Kuku raadio saatele «Saade» antud intervjuus, et 1. augustist suureneb paindlikkus eelseisvatele ülesannetele reageerida, et teha seda natuke kiiremini ja lihtsamalt. Tema sõnul ei muutu aga tavakodaniku jaoks selle projekti käigus praktiliselt midagi. «Alates augustist peab ta küll pöörduma sihtasutusse Innove, kuid kuni 31. juulini viib eksameid ikka läbi Riikliku Eksami- ja Kvalifikatsioonikeskus ja kõik on täpselt sama moodi.» Ta lisas, et tegemist on pikemaajalise protsessiga, mitte paari kuuga läbiviidava projektiga.

Kõikidele Riikliku Eksami- ja Kvalifikatsioonikeskuse töötajatele on tehtud ettepanek jätkata tööd sihtasutuses Innove.

Riiklik Eksami- ja Kvalifikatsioonikeskus asutati 1. jaanuaril 1997. aastal ning selle põhiülesandeks sai alus-, põhi- ja keskhariduse ning täiskasvanu- ja kutsehariduse valdkonnas riikliku hariduspoliitika ja keelepoliitika elluviimine.

Sihtasutus Innove loodi riigi sihtasutusena 8. juulil 2003. aastal, selle põhieesmärgiks on elukestva õppe arendustegevuste koordineerimine ning vastavate programmide ja projektide ning Euroopa Liidu struktuuritoetuste sihipärane ja efektiivne rakendamine.

Uue sihtasutuse Innove struktuuri moodustavad kolm agentuuri: üldhariduse ja seire agentuur, kutsehariduse agentuur ning struktuuritoetuste agentuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles