Politsei tabas koolibussi roolist joobes juhi

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlletaara
Õlletaara Foto: Peeter Langovits

Täna hommikul kontrollis politsei Raplamaal sõidukijuhtide kainust ja kahe tunni jooksul tabati kaks joobes juhti, kellest üks oli koolibussi juht.

Lapsi täis buss oli parajasti teel kooli, kui politsei selle enne Märjamaa asulat kontrolliks peatas.

Bussijuhil tuvastati lubatud alkoholi piirmäära ületamine ja tema suhtes alustati väärteomenetlus. Joobes bussijuht kõrvaldati juhtimiselt. 

Et lapsed õigeks ajaks ikkagi kooli jõuaks, asus bussi juhtima politseinik, kes reisijad turvaliselt sihtpunkti sõidutas. 

«Igasugune sõiduki joobeseisundis juhtimine on lubamatu laste eludega riskimine ja täiesti vastutustundetu tegu,» sõnas Rapla politseijaoskonna juht Janno Ruus. «Selliseid teenuseid pakkuvad ettevõtted peaksid karmimalt jälgima, kes ja milliste harjumustega nende alluvuses töötavad inimesed on.» 

Kella seitsmest üheksani toimunud aktsioonil kontrolliti kokku 500 juhti ja kohalikele politseiametnikele olid abiks ametnikud Lääne prefektuuri liiklusüksusest.

Märjamaa valla avalike suhete nõunik Aet Reinhold ütles Postimehele, et vedajaks oli Haapsalu Autobaas.

«Äärmiselt kahetsusväärne juhtum. Meil on palju õpilasliine ja Haapsalu teenindab neist kolme. Homme on meil valitsuse istung ja see juhtum leiab seal käsitlust. See on selline asi, millele tuleb reageerida,» sõnas Reinhold.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles