Uudelepp: IRL loodab valijate lühikesele mälule

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi volikogu ja valimiskonverents 2010. aasta lõpus, kus tehti teatavaks riigikogu valimiste esinumbrid.
IRLi volikogu ja valimiskonverents 2010. aasta lõpus, kus tehti teatavaks riigikogu valimiste esinumbrid. Foto: Liis Treimann

Poliitikaanalüütik Agu Uudelepa arvates loodab Isamaa ja Res Publica Liit, mis nädalavahetusel tegi otsuse elamisloaskandaaliga seotud ministrid ametisse jätta, et järgmiste valimiste ajaks on praegused sündmused unustatud ja andestatud.

Uudelepp nimetab IRLi nädalavahetusel langetatud otsust aja ostmise taktikaks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Kui ilmnes, et asi läheb tõsiseks, siis pärast seda on kogu aeg tulnud sõnumeid selle kohta, kuidas nad hästi usinalt asjaga tegelevad, päevast päeva, ja kuidasmoodi ka ministrid sellega tegelevad ja kuidas ministritega tegeldakse, aga kui nüüd vaadata, siis tegelikult ju toimunud ja muutunud ei ole mitte midagi,» nentis Uudelepp.

Tema hinnangul teavad IRLi poliitikud hästi, et ministritega läheb asi tõsiseks siis, kui tekivad vastuolud koalitsiooni sees, Reformierakond on aga tema hinnangul käitunud vaoshoitult ja pole nõudnud ministrite lahkumist, ka uurimisorganitelt pole teateid, et näiteks ministrid asjaga seotud olnuks.

«Kuni seda ei ole, siis loodetakse selle peale, et valimised on aastal 2013 ning selle aja peale äkki inimesed unustavad, andestavad ning õnnestub näidata, et tegelikult ju ollakse puhas, valge erakond,» sõnas analüütik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles