Maripuu: kantsleri vabastamisega ei andnud oodata

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Tagasiastumise asemel probleemid lahendada ja seejärel edasistele sammudele mõelda lubanud sotsiaalminister Maret Maripuu leidis oma sõnul tõsiseid põhjendusi selleks, miks ei kannatanud kantsleri vabastamisega oodata.


Ajakirjanik küsis valitsuse pressikonverentsil, miks ei või sotsiaalministeeriumi kantsleri Riho Tapferi vabastamisega oodata, kuni puudetoetusega tekkinud probleemid lahendatud saab.

Maripuu viitas vastuseks tõsistele probleemidele, mis olevat kantsleriga seotud.

«Meie üle aastane koostöö näitas, et kantsler ei suutnud panna tööle meeskonda sellisena, et tähtaegadest kinni peetakse ja süsteem toimiks.»

Ta nimetas neid tõsiseks möödalaskmisteks, meenutades, et töökorra ja sisereeglite eest vastutab just kantsler.

Varem teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo, et Maripuu selgituse kohaselt on kantsleriga koostöö mittelaabumise põhjus erinev arusaam kantsleri rollist ja vastutusest, mis takistas ministeeriumi eesmärkide sujuvat saavutamist.

Kantsler oli büroo teatel vabastamise põhjendusega nõus.

Ansip ei taha kahte lahkujat korraga

Peaminister Andrus Ansip lisas, et kuna sotsiaalministeeriumis on käimas väga suured reformid, ei ole võimalik vabastada ametist korraga nii ministrit kui kantslerit.

«Ma ei välista, et jõuame ükskord ka ministri vastutuse teemani,» märkis ta.

Maripuu ise ütles valitsuse pressikonverentsil, et on tagasiastumise peale mõelnud ja meenutas, et on lubanud astuda ühe sammu korraga.

«Praegusel hetkel on minu kõige suurem kohustus heastada need möödalaskmised, mis ministeerium on teinud, ja et puuetega inimeste teotuste süsteem hakkaks toimima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles