Naftogaz: kõnelused Gazpromiga tulemust ei toonud

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina peamises gaasijaotuskeskuses on kiired ajad.
Ukraina peamises gaasijaotuskeskuses on kiired ajad. Foto: AP / Scanpix

Moskvas täna öösel toimunud gaasikõnelused Ukraina energiakompanii Naftogazi ja Vene monopolistliku gigandi Gazpromi vahel lõppesid esimese hinnangul konkreetsete tulemusteta.


Naftogazi tegevjuht Oleh Dubõna ütles Interfax-Ukrainale, et tema läbirääkimised Gazpromi juhatuse esimehe Aleksei Milleriga tulemusi ei andnud, kuid need jätkuvad, vahendas Reuters.

Ukraina kompanii pressiesindaja oli varem teatanud, et ilmselt jätkatakse läbirääkimisi Moskvas. Interfaxi andmetel ütles Dubõna aga ka seda, et tänaseks plaanitud kolmepoolsed kõnelused Brüsselis on tühistatud Vene poole initsiatiivil.

Kohaliku aja järgi väidetavalt kell 11 algama pidanud kohtumine oleks toonud ühe laua taha Dubõna, Milleri ja Euroopa Komisjoni energiavoliniku Andris Piebalgsi.

Gazprom aga teatas agentuurile hiljem, et kolmepoolset kohtumist polnudki plaanis, ent Miller peab kahepoolseid kohtumisi Piebalgsi, Euroopa Komisjoni presidendi José Manuel Barroso ja europarlamendi eesistuja Hans-Gert Pötteringiga.

Euroopa Parlamendis algas juba ka välisajade komisjoni istung, mis on täna pühendatud gaasitülile. Sellel tõdeti, et tegemist on poliitilise kriisiga. Ukraina ja Venemaa delegatsioonid jäävad koosolekule ilmaolude tõttu hiljaks, ukrainlased maandusid Brüsselis hilinemisega, aga venelaste lennuk suunati Luxembourgi, teatas Interfax.

Gazpromi tegevjuht on aga juba Brüsselis ning nii tema kui ka Naftogazi tegevjuht peaksid ilmuma arutelule oma positsioone kaitsma, kuid omavahel nad ei kavatse senistel andmetel kohtuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles