Enim on kasvanud kuritegelikult saadud vara omandamine ja turustamine

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / montaaž

Justiitsministeeriumi kokkuvõtte kohaselt on esimese 11 kuu tulemuste kohaselt enim kasvanud ähvardamiste, arvutikelmuste ja süüteo toimepanemise tulemusena saadud vara omandamise, hoidmise ja turustamise hulk.

Kehalise väärkohtlemise juhtumeid registreeriti 2011. aasta kümne kuuga 9 protsenti enam kui aasta varem. 44 protsenti kehalise väärkohtlemise kuritegudest registreeriti Harjumaal, järgnesid Ida-Virumaa (14 protsenti) ja Tartumaa (9 protsenti).

Mootorsõiduki ja trammi joobeseisundis juhtimise kuritegude arv on 11 kuu võrdluses kasvanud 276 juhtumi võrra (9 protsenti).

Protsentuaalselt on kõige kiirem kasv toimunud Pärnumaal – 30 protsenti ehk 52 juhtumi võrra. Harjumaal, kus registreeritakse ligikaudu kolmandik joobes juhtimise kuritegudest, kasvas kuritegude arv 15 protsenti (154 kuriteo võrra).

Olulist vähenemist on märgata Viljandi- ja Järvamaal (võrreldes 2010. aasta kümne kuuga vastavalt 16 protsenti ja 18 protsenti).

Ähvardamisi registreeriti 180 võrra enam kui 2010. aasta esimese 11 kuu jooksul. Enamik ähvardamisi (52 protsenti) registreeriti Harjumaal.

Süüteo toimepanemise tulemusena saadud vara omandamise, hoidmise ja turustamise kuritegude arv kasvas 11 kuu jooksul võrreldes 2010. aasta sama perioodiga 164 võrra. 52 protsenti taolistest kuritegudest registreeriti Harjumaal (sh 46 protsenti Tallinna linnas).

Arvutikelmusi registreeriti kümne kuuga 489 juhtumit, mis on 43 protsenti enam kui aasta varem. Kuritegudest 44 protsenti registreeriti Harjumaal, 19 protsenti Tartu- ja 11 protsenti Ida-Virumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles