Merikotkaid tabas seletamatu mürgistus

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merikotkas suvel jääkosklaga maiustamas.
Merikotkas suvel jääkosklaga maiustamas. Foto: Ove Maidla

Jõuluajal hukkus Lääne-Eestis kaks merikotkast, surma põhjusena kahtlustatakse mürgistust; kolmas merikotkas on ravil Nigula metsloomade turvakodus.

Keskkonnainspektsiooni kohaliku juhi Tõnis Ulmi sõnul näitas leitud lindude vereanalüüs, et nende veres oli vähe hapnikku, kirjutab Lääne Elu.

Nigula metsloomade taastuskeskuse, kuhu haiged linnud ravile viidi, juhataja Kaja Kübara sõnul olid linnud apaatsed ega reageerinud ümbritsevale ja nende organism kannatas veepuuduse all.

Et need sümptomid viitavad mürgistusele, käisid inspektorid haigete lindude leiukohas asja uurimas, kuid midagi kahtlast ei leidnud.

Looduskaitsekeskuse Hiiu ja Lääne regiooni direktor Kaja Lotman pakkus välja, et linnud võisid saada mürgistuse õliga saastunud merelinde süües, Kübar kahtles selles versioonis, sest kuigi veepuudus organismis viitab õlireostusele, polnud kotkaste seedeelundeis õlireostusest mingit jälge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles