Riigikaitsekomisjon toetas Hoppe nimetamist peastaabi ülemaks

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Hoppe
Peeter Hoppe Foto: Toomas Huik

Riigikogu riigikaitsekomisjon toetas oma tänasel istungil üksmeelselt kolonel Peeter Hoppe kandidatuuri kaitseväe peastaabi ülema ametikohale.

Rahuaja riigikaitse seaduse ja kaitseväeteenistuse seaduse kohaselt nimetab kaitseministri ettepanekul kaitseväe peastaabi ülema ametisse valitsus, võttes arvesse riigikogu riigikaitsekomisjoni seisukoha, teatas parlamendi pressiesindaja.

Kaitseminister Laari sõnul on kolonel Hoppe oma pika teenistuse jooksul läbi käinud kõik ohvitserikarjääri olulisemad etapid ning tunneb seetõttu suurepäraselt kaitseväe teenistust, vajadusi ja arengusuundi.

Praegu 51-aastane Peeter Hoppe liitus Eesti kaitseväega 1993. aastal ja alustas teenistust Kuperjanovi pataljonis rühmaülemana ning jõudis sama pataljoni ülema ametikohani. Aastatel 2000 kuni 2002 teenis ta kaitseväe peastaabi operatiivosakonnas, tõustes osakonna ülema ametikohale. Aastatel 2002 kuni 2005 oli kolonel Hoppe maaväe staabi ülem.

Alates 2011. aastast teenib kolonel Hoppe kaitseväe peastaabi ülema asetäitjana operatiivalal, koordineerides peastaabi luureosakonna, operatiiv- ja väljaõppeosakonna, analüüsi- ja planeerimisosakonna, side- ja juhtimissüsteemide osakonna ning NATO Euroopa vägede peakorteri juures asuva Eesti sõjalise esinduse tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles