Sarkozy ja Merkel nõudsid Moskvalt kohustuste täitmist

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy ja Saksamaa liidukantsler Angela Merkel nõudsid Venemaalt gaasitarnete taastamist.
Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy ja Saksamaa liidukantsler Angela Merkel nõudsid Venemaalt gaasitarnete taastamist. Foto: Reuters / Scanpix

Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy ja Saksamaa liidukantsler Angela Merkel nõudsid täna Venemaalt oma kohustuste täitmist maagaasi tarnimisel Euroopasse, hoolimata puhkenud gaasitülist Ukrainaga.


«Venelased peavad austama oma lepingulisi kohustusi eurooplaste ees,» ütles Sarkozy, kes andis naabermaa valitsusjuhiga ühispressikonverentsi Pariisis. Ta kutsus nii venelasi kui ka ukrainlasi «asuma usalduslikult läbirääkimiste teele, et jõuda kokkuleppele», vahendas AFP:

Merkel ütles seejärel, et ta on presidendiga täiesti nõus. Venemaa peaks ka tema arvates oma kohustusi täitma. Saksamaa on kantsleri sõnul valmis saatma ka oma eksperdid Ukrainasse gaasivoogusid jälgima, kui see aitaks kriisi lahendada.

Sarkozy meenutas samas ka Ukrainale, et Euroopa on teinud palju selle riigi heaks, avades ukse lähedasemaks koostööks partnerlusleppe alusel. Prantsusmaa president tõdes, et praegune tüli on kahepoolne küsimus, mis tuleb lähendada Venemaa ja Ukraina läbirääkimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles