Põhiseaduskomisjon avaldas valmidust asuda e-hääletust täiustama

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart.
ID-kaart. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu põhieaduskomisjon avaldas pärast tänast ekspertkomisjoni ärakuulamist valmidust asuda kevadel e-hääletuse alast seadusandlust täiustama.

Riigikogu põhiseaduskomisjon kuulas oma tänasel istungil ära elektroonilise hääletamise arendamiseks moodustatud töögrupi töö kokkuvõtte ja esitatud ettepanekud, mida tutvustasid komisjonile töörühma esimees Valdo Randpere, ekspert professor Ülle Madise ja riigikogu kantselei valimiste osakonna nõunik Priit Vinkel, teatas parlamendi pressiesindaja.

Põhiseaduskomisjon asus seisukohale, et seadusemuudatused antud valdkonnas on vajalikud ja avaldas põhimõttelist valmidust algatada vastavad seadusemuudatused riigikogu järgmisel istungjärgul tuleva aasta esimesel poolel.

Riigikogu põhiseaduskomisjoni moodustatud elektroonilise hääletamise töörühm esitas komisjonile aruande ja sellest eraldi välja toodud 13 ettepanekut elektroonilise hääletamise süsteemi edasise arendamise kohta selle aasta 24. novembril.

Ettepanekud puudutavad elektroonilise hääletamise korraldamise valimiskomisjoni loomist, elektrooniliste valijate nimekirjade kasutusele võtmist, valija poolt kontrollitava e-hääle kontseptsiooni väljatöötamist ja mitmeid muid muudatusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles