Maripuu: vajadusel otsime hädalised ise üles

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Peaminister Andrus Ansipi kriitikat hoolimatute sotsiaalametnike aadressil kommenteerinud sotsiaalminister Maret Maripuu lubas lühiintervjuus Postimees.ee'le, et tema alluvad otsivad vajadusel pensioni või toetusesaajad isiklikult üles.


Peaminister Andrus Ansip väitis valitsuse pressikonverentsil, et puudetoetuste probleemid on seotud mitte niivõrd IT-lahendusega kui sotsiaalametnike hoolimatusega. Kuidas te seda kommenteerite - kas ministeerium nõustub taolise rõhuasetusega? Miks ametnikud ei hoolinud õigel hetkel piisaval määral, et probleemid praegusest valutumalt lahendada? Kes vastutab selle eest, kui ametnikud osutuvad hoolimatuteks?

Oleme üles leidnud haavatavad kohad süsteemis ja teeme kõik, et puudujäägid parandada. Nii kohalike omavalitsuste sotsiaaltöötajad kui pensioniametite töötajad on olnud väga pühendunud oma tööle.

Praegusele ajahetkele on langenud mitmed suured muudatused, kus sotsiaalkindlustusameti ning kohalike omavalitsuste sotsiaaltöötajate roll on väga suur. Kindlasti on tekkinud ka probleeme, mida aktiivselt lahendame.

Oleme sotsiaalkindlustusameti tööd ka toestanud, ning otsime võimalusi, et seda tuge veelgi suurendada.

Ansip soovitas lahendada probleemid IT-lahenduse abita - jalgratta selga hüpates, käsitsi arvutades. Kas selliseid alternatiive ministeeriumis kaaluti? Kui ei, siis miks? Kas sellised lahendused aitaksid praegu raha abivajajateni toimetamise protsessi kiirendada?

Kui vajalikuks osutub, otsime pensioni või toetuste saajad isiklikult üles. Tegelikult juba praegu otsitakse inimesi näiteks supiköökidest ja kodutute varjupaikadest. Nagu peaminister pressikonverentsil rõhutas, ei tohi ükski inimene hätta jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles