Gazprom: tarned taastatakse pärast vaatlejate saabumist

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa monopolistliku gaasigigandi Gazprom juht Aleksei Miller (vasakul) lubas maagaasi tarned taastada pärast seda, kui pumbajaamadesse on saabunud rahvusvahelised vaatlejad.
Venemaa monopolistliku gaasigigandi Gazprom juht Aleksei Miller (vasakul) lubas maagaasi tarned taastada pärast seda, kui pumbajaamadesse on saabunud rahvusvahelised vaatlejad. Foto: Reuters / Scanpix

Vene riikliku gaasimonopoli Gazprom juht Aleksei Miller ütles täna, et Venemaa taastab koheselt Ukrainat läbivad gaasitarned, kui olukorda saabuvad jälgima vaatlejad.


«Meie kokkulepe Euroopa Liiduga on selline, et kui vaatlejad on kohale jõudnud ja neil on [pumbajaamadele] ligipääs, siis me taastame tarned koheselt,» ütles Miller ajakirjanikele, vahendas AFP.

Milleri kinnitusel andis ta Euroopa Komisjoni presidendile José Manuel Barrosole «protokolli», milles Gazprom nõustub rahvusvaheliste vaatlusrühmade saatmisega gaasipumbajaamadesse.

«Meie kohustus on taastada läbi Ukraina kulgevad Vene gaasitarned nii kiiresti kui võimalik,» ütles Miller.

Täna kohtus Miller Euroopa Liidu ametnikega ja Ukraina riikliku gaasiettevõtte Naftogaz juhi Oleg Dubõnaga, kuigi varem teatati, et konflikti osapooled omavahel ei kohtu.

Gazprom peatas gaasitarned Ukrainale alanud aasta esimesel päeval, põhjendades otsust uue lepingu puudumisega. Euroopa riikide varustamine gaasiga jätkus, kuid mahud vähenesid oluliselt.

Eile peatas Gazprom gaasitransiidi ka Euroopa riikidesse, süüdistades Ukrainat gaasi varastamises ja transiiditorustike sulgemises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles