Liisa Pakosta kaalub IRLi juhiks kandideerimist

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Pakosta
Liisa Pakosta Foto: Liis Treimann / Postimees

Riigikogu liige Liisa Pakosta kaalub talle tehtud ettepanekut kandideerida Isamaa ja Res Publica esimehe ametikohale.

Kes Teile selle ettepaneku tegi?

Meie erakonnas teevad enamasti ettepanekuid mehed. Enamasti seetõttu, et IRL on olnud väga mehelik erakond. Aeg on tuua sellesse olukorda mõistlikku tasakaalu.

Miks otsustasite kandideerida?

Esiteks olgu selge, et ma ei ole veel otsustanud kandideerida. Mulle on tehtud ettepanek ja ma kaalun seda. Olen kindel, et kandidaate on veel. Samas on vale öelda, et ma suhtun sellesse kergekäeliselt, sest erakonnas toimuv paneb ka minu südame valutama ja ma näen selgelt asju, mida saaks ja tuleks teha paremini. IRL on takerdunud ühe probleemi lahendamisse, õigemini polegi suutnud sellega minu hinnangul tänaseni toime tulla. On kindlasti õige oma asjad korda teha ning seejärel jätkata tööd, mille tegemise on inimesed meile usaldanud. Kahe inimese ahnuse ja selge rumaluse tõttu ei saa me oma valijatele antud lubadusi täitmata jätta. Ei jäta ka.
 

Mis on Teie hinnangul kõige pakilisem probleem, mida erakonnas oleks vaja lahendada?

Erakonna kõik liikmed, alates eile IRL astunutest kuni senise juhtkonnani välja, peavad mõistma, et peamine IRLi ülesanne on valijatelt saadud mandaadi rakendamine riigi huvides. Kuigi enamasti see meie erakonnas kahtlemata just nii on olnud, toovad viimased sündmused eriti teravalt esile vastuolud põhimõtetes. Need vastuolud peavad lõppema. IRL peab seisma nende väärtuste eest, mis olid 20 aastat tagasi selle erakonna loomise algseks mõtteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles