Suurtükiväepataljon laseb homme Rutjal haubitsatest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
155-mm haubits FH-70 A1
155-mm haubits FH-70 A1 Foto: TPM

Suurtükiväepataljon korraldab homme Rutja ja Eisma vahelisel rannikualal Lääne-Virumaal 155 millimeetriste haubitsate laskmise merele.

Ohutuse tagamiseks on ajutine julgeolekuala Rutja-Eisma rannikul ja kuni kaheksa meremiili kauguseni merel suletud homme kella seitsmest hommikul kella seitsmeni õhtul. Laskmine viiakse läbi kella üheksast kolmeni pärastlõunal.

Suurtükiväelased lasevad kolmest 155-mm haubitsast FH-70, kokku osaleb harjutusel 30 ajateenijat ja 20 kaadrikaitseväelast.

Laskmised korraldatakse 2007. aastal käivitatud programmi raames, millega kaitseministeerium ja kaitsevägi otsivad Eesti rannikul sobilikke asukohti merele suunatud õhutõrje- ja suurtükiväelaskmiste tarbeks, mis on hädavajalikud kaitseväelaste väljaõppeks.

Laskmine viiakse läbi keskkonnaameti ja riigimetsa majandamise keskuse loal, terviseamet mõõdab laskmiste ajal mürataset.

Sama programmi raames lasksid kaitseväelased tänavu kevadel Lääne-Eestis õhutõrjeraketisüsteemist Mistral. Järgmisel aastal on kavas teha proovilaskmisi ja keskkonnamõõtmisi teistel võimalikel harjutusaladel. Kaitseministeerium ja keskkonnaamet valivad seejärel koostöös kohalike omavalitsustega välja sobivaimad asukohad. Kaitsevägi hakkab kasutama mereäärseid alasid mõnel päeval aastas talvisel ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles