Narva linnaametnik sai korruptsiooni eest tingimisi vangistuse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: SCANPIX

Viru maakohus mõistis täna korruptsioonis süüdi Narva linnaametniku Arkadi Nikolajevi (36) ja karistas teda tingimisi vangistusega.

Nikolajev, kes töötas Narva linnavara- ja majandusameti juhataja kohusetäitjana, jäi süüdi korduvas pistisevõtmises.

Mees pääseb 11,5 kuu pikkusest vanglakaristusest, kui ei pane 18 kuu jooksul uut kuritegu toime. Lisakaristusena võeti Nikolajevilt kolmeks aastaks ära õigus töötada kohalikus omavalitsuses, riigiametis või avalik-õiguslikus organisatsioonis juhtival  või raha liikumise korraldamisega seotud ametikohal.

Koos Nikolajeviga olid kohtu all Aleksandr Matvejev, Aigars Paegle, OÜ Ksil Eesti ja OÜ Päikese Agency, kes mõisteti samuti korruptsioonis süüdi ja said 1000-5550 euro suurused rahalised karistused. Firma Päikese Agency ei pea endale määratud 5550 euro suurust karistust ära maksma, kui suudab kolme aasta jooksul uutest kuritegudest hoiduda.

Sama juhtumiga seotud Marina Kolossovskaja sai kolme kuu pikkuse tingimisi vanglakaristuse kolmeaastase katseajaga, kuna aitas kaasa pistise võtmisele ja rikkus raamatupidamise kohutust.

Süüdistuse järgi nõudis ja võttis Nikolajev aastatel 2006-2008 altkäemaksu eraisikutelt ja firmadelt. Narva linnavalitsuse linnavara- ja majandusameti direktori kohusetäitjana töötades nõudis ta korduvalt omal algatusel erinevatelt isikutelt altkäemaksu. Vastutasuks lubas ta eelistada altkäemaksuandjaid Narva linna erinevate munitsipaaltellimuste saamisel, kindlustada neilt ka edaspidi teenuste tellimine ja sõlmida nendega töövõtulepingud.

Viru ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Kalmer Kase sõnul tuli vastavalt Arkadi Nikolajevi nõudmisele ettevõtjatel pärast linnapoolsete tellimuste täitmist ja tööde eest tasumist loovutada altkäemaksuna osa neile linna poolt väljamakstud rahasummadest. Altkäemaksu summa kandsid ettevõtjad kuriteo toimepanemise varjamiseks OÜ Päikese Agency arvele. OÜ Päikese Agency juhatuse liige Marina Kolossovskaja osales ka kokkusaamistel, kus lepiti kokku altkäemaksu andmine.

Eeluurimine tuvastas, et ajavahemikus 30. septembrist 2006 kuni 15. detsembrini 2007 kanti OÜ Päikese Agency arvele altkäemaksudena raha kokku 275 957 krooni, mida kasutati seejärel osaühingu majandustegevuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles