Putin: NSVLi lagunemine oleks tulnud ära hoida

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin tänases otse-eetris.
Vladimir Putin tänases otse-eetris. Foto: SCANPIX

Vene peaminister Vladimir Putin vastas otse-eetris Nõukogude Liidu lagunemise kohta, et see oleks tulnud kindlalt ära hoida.

Valitsusjuhi sõnul oleks tulnud visalt ja kartmatult võidelda selle terviklikkuse eest ja sel ei oleks tohtinud lasta laguneda.

Küsimus oli, et kuidas oleks käitunud Putin, kui ta oleks olnud Nõukogude Liidu lagunemisel ajal võimul.

«Mida mina oleks teinud? Nõukogude Liidus oleks tulnud õigeaegselt alustada majanduslike muudatuste ja reformidega ning tugevdada neid riigis demokraatlike ümberkujundamistega. Oleks olnud vaja järjekindlalt, visalt ja kartmatult võidelda meie riigi territoriaalse terviklikkuse eest, mitte pead liiva alla peites ja tagumikku välja jättes,» rääkis Putin.

Valitsusjuht meenutas Peterburi tollast kuberneri Anatoli Sobtšakki, kellega ta koos töötas. «Meie ühiskonnas suhtutakse Sobtšakki erinevalt. Kindlasti oli tegemist demokraatlike veendumustega inimesega. Hingelt oli ta tõeline, tegelik demokraat.. Kuid isegi tema ütles siis mulle, kui tulevasele veendunud demokraadile, viidates Moskvas toimuvale, et «Mida nad teevad? Miks nad riigi ära lõhuvad?», meenutas Putin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles