Island tunnustas ametlikult Palestiina riiki

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandi välisminister Össur Skarphéðinsson(paremal) tänasel tseremoonial Palestiina väliministri  Riyad al-Malkiga.
Islandi välisminister Össur Skarphéðinsson(paremal) tänasel tseremoonial Palestiina väliministri Riyad al-Malkiga. Foto: SCANPIX

Täna Reykjavikis toimunud tseremoonial tunnustas Island ühena vähestest Lääne-Euroopa maadest ametlikult Palestiina riiki, vahendab AFP.

«Täna on see päev, kui ma üheskoos Islandi parlamendi tahtega esitan teile Palestiina iseseisvust tunnustava deklaratsiooni,» sõnas Islandi välisminister Össur Skarphéðinsson täna ühisel pressikonverentsil oma Palestiina ametivenna Riyad al-Malkiga.

Al-Malki tervitas otsust.

«See on tähtis, kuna [Island] kuulub Euroopasse ja see on ka oluline, kuna võib kaasa tuua positiivse õhkkonna, kus teised taolist eeskuju järgivad,» sõnas ta AFP-le.

Välisministrid teatasid ka diplomaatiliste suhete sõlmimisest Islandi ja Palestiina vahel.

Tänasele Reykjaviki kultuurikojas toimunud tseremooniale eelnes kaheaastane ettevalmistusperiood.

Eelmise kuu lõpul hääletas küsimuse üle Islandi parlament ja otsustas Palestiinat tunnustada piirides, mis palestiinlastel olid enne 1967. aastal toimunud Kuuepäevast sõda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles