Kes võiks saada Maripuu asemele?

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Tänased ajalehed spekuleerivad teemal, kes saaks-sobiks uueks sotsiaalministriks, kui peaks siiski juhtuma, et Reformierakond Maret Maripuu välja vahetab, kusjuures lisaks tuntud poliitikutele ei välistata võimalust, et uus kandidaat võib tulla väljastpoolt parteid.


Õhtuleht käib välja kuus nime - oravapartei parlamendifraktsiooni esimees Keit Pentus, Postimeest ja Põlva maakonda juhtinud riigikogulane Urmas Klaas, Tallinna eksabilinnapea Hanno Pevkur, ekslinnapeast ja -raamatukogujuhist Ivi Eenmaa, raadiohäälest-eksabilinnapeast IT-spetsialist Hannes Astok ja kirjamehest veteranpoliitik Paul-Eerik Rummo.

Leht leiab siiski, et Eenmaa ja Astok on piisavalt kogenud-nutikad, et probleemseimast ministeeriumist eemale hoida.

Kõrge hinnangu saab Klaas, keda kirjeldatakse kohusetundliku liidrina, kes suudaks ministeeriumi mainet natukenegi päästa.

Pevkuri puhul toob leht välja, et teda tuntakse hea organisaatorina, samas kui Rummo osas mainitakse tema ministritöö kogemust ja seda, et ta mõjuks avalikkusele usutavalt.

Pentust peab leht samas just isikuks, kellel võib tekkida sotsiaalvaldkonnas probleem usutavusega, kuid teisalt kirjeldatakse Pentust range käega naisena, kes on praegu erakonnas peaminister Andrus Ansipi häälekas oponent.

Eesti Päevaleht omakorda pakub kõige tõenäolisemaks Maripuu järglaseks riigikogu sotsiaalkomisjoni kuuluvat Paide ekslinnapead Tõnis Kõivu, lisades, et ülejäänud kahe samasse komisjoni kuuluva reformierakondlase - Taavi Rõivase ja Tatjana Muravjova - šansse ministriks saada eriti suureks ei peeta.

Peaminister Andrus Ansip ütles eile, et ei ei saa välistada, et segadused sotsiaalministeeriumi haldusalas võivad viia minister Maret Maripuu ametist. Eile otsustas valitsus siiski lasta lahti kantsler Riho Tapfer ja jätta Maripuu puudetoetuste ümber tekkinud ja muid võimalikke segadusi klaarima.

Ühiskonnateadlane Anu Toots on öelnud Postimees.ee'le, et peab reaalseks, et valitsus ohverdab Maripuu, et raskel ajal oma mainet päästa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles