Jõhvi maksab ametnikele preemiat

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venetsueela majandusel ei lähe hästi.
Venetsueela majandusel ei lähe hästi. Foto: SCANPIX

Kui täna arutab Jõhvi volikogu rahanappuse põhjendusel lasteaedades osalustasu 64protsendilist tõusu lastevanematele, siis sel teisipäeval otsustas vallavalitsus maksta kõigile vallaametnikele 300 euro suurust jõulupreemiat.

«Seda preemiat saavad kõik ametnikud ja allasutuste juhid, kellel on minuga sõlmitud tööleping,» ütles Põhjarannikule Jõhvi vallavanem Tauno Võhmar. Tema sõnul kulub preemiate maksmiseks valla eelarvest kuni 20 000 eurot ning see raha tuleb palgafondi kokkuhoiust, mis on tekkinud täitmata ametikohtade ja haiguslehtede arvel.


Küsimusele, miks vallavalitsus ei suunanud seda raha lasteaedadele mänguasjade ja õppevahendite soetamiseks ajal, mil nende puuduse ettekäändel tõstetakse järsult lasteaedades osalustasu, vastas vallavanem, et ei pea seda õigeks. «See oleks küüniline jällegi nende valla töötajate suhtes, kes on aasta otsa korralikult oma tööd teinud,» sõnas ta.

Vallavalitsuse preemiasadu ei puuduta siiski vallaasutuste reatöötajaid ning näiteks koolide ja lasteaedade personalile preemia maksmine sõltub vallavanema sõnul sellest, kuidas on lood nende eelarvega. «Kindlasti ei ole nii, et ükski vallaasutus preemiat maksta ei saa. Tean, et näiteks ühes gümnaasiumis on meil palgafondis selleks võimalusi, teises aga mitte,» kõneles Võhmar.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles