Miller: Gazprom lubab vaatlejaid oma gaasijaamadesse

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gazpromi juhatuse esimees Aleksei Miller eile Brüsselis
Gazpromi juhatuse esimees Aleksei Miller eile Brüsselis Foto: Reuters / Scanpix

Gazprom annab rahvusvahelistele vaatlejatele võimaluse tutvuda gaasimõõtejaamade tööga Ukraina piiri lähedal, kinnitas peadirektor Aleksei Miller.


Juhul, kui moodustatakse mitmepoolne komisjon Ukrainat läbiva gaasitransiidiga tutvumiseks, siis loomulikult lubab Gazprom vaatlejaid oma gaasimõõtejaamadesse, lubas Miller täna ajakirjanikele

Interfaxi

vahendusel.

Vene-Ukraina gaasitüli sai hoo sisse 1. jaanuaril 2009, mil Gazprom keeras ukrainlaste jaoks gaasikraanid kinni, põhjendades seda otsust uue lepingu puudumisega.

Varsti pärast seda vähenesid läbi Ukraina kulgeva torustiku Euroopasse jõudvad gaasimahud, 7. jaanuaril käskis peaminister Vladimir Putin peatada kogu gaasitransiidi. 

Moskva õigustas gaasitarnete katkestamist väitega, et Ukraina varastab gaasi. Kiiev eitas seda, viidates omaenda varudele suurtes maa-alustes hoidlates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles