Hõbemägi: Paet, ära anna parteidele 14 miljonit lisakrooni

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ajakirjanik Priit Hõbemägi kutsus üles lükkama parteidele sihtasutuste kaudu lisaraha andva eelnõu vastuvõtmine aasta võrra edasi ning teiseks soovitas ta välisminister Urmas Paedil jätta juba riigieelarvesse sisse kirjutatud raha lihtsalt välja jagamata.

«Aga lükkaks aasta võrra edasi selle värgi,» tegi ta ettepaneku Kuku raadio «Keskpäevatunni» saates.

«Ma ei näe küll selleks mingit vajadust praegusel ajal, kui viidatakse järgmisele aastale kui väga keerulisele ja soovitakse töötukassa ja haigekassa fonde konsolideerida,» rääkis Hõbemägi.

Tema sõnul saavad parteid ilma selleta vahepeal täitsa rahulikult hakkama.

«Võtame selle eelnõu tagasi ja siis vaatame aasta pärast uuesti, las teevad selged plaanid,» viitas ta erakondadele.

Ajakirjanik Ainar Ruussaar viitas seepealt, et seda kõike on keeruline teha, sest 900 000 eurot «demokraatia arendamiseks» on välisministeeriumi eelarvesse juba sisse kirjutatud.

Hõbemäe hinnangul ei saa aga seegi takistuseks.

«See raha on välisministeeriumi eelarves, Urmas Paedi käes, nii et eks see on suuresti tema otsustada, kuidas seda raha hakatakse kasutama,» rääkis Hõbemägi.

«Paedist oleks aus seda raha mitte jagada, kui eelnõu ei tule, ja kui tuleb, siis ka mitte jagada. No hoidku siis 14 miljonit krooni kokku, olgu täitsamees,» leidis Hõbemägi.

Kui eelmisel nädalal avalikustatud eelnõu seaduseks saab, tekiks igal erakonnal võimalus luua oma «demokraatia arendamise sihtasutus». Selliste asutuste vahel läheks igal aastal jagamisele 900 000 eurot maksumaksja raha. Samas selgus, et juba enne eelnõu avalikustamist, oli see summa välisministeeriumi järgmise aasta eelarvesse sisse kirjutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles