Läänemaa omavalitsused jätkavad kohtuteed prügifirmadega

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firma Ragn-Sells prügiauto.
Firma Ragn-Sells prügiauto. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kohtuvaidlusse takerdunud Läänemaa prügikonkurss sundis omavalitsusliidule kolmapäeval peale dramaatilise hääletamise, milles said napi enamuse need, kes pooldasid vaidluse jätkamist ringkonnakohtus.


Sügisel välja kuulutatud konkursil tahtis Läänemaa omavalitsuste liit leida tervele Läänemaale ühise prügivedaja. Läänlaste prügiveost huvitusid Veolia ja Ragn–Sells, kes aga polnud nõus, et koos prügiveoga tuleb majandamisele võtta ka Pullapää jäätmejaam. Mõlemad pöördusid riigihangete vaidluskomisjoni ja said sealt osalise õiguse, kirjutab Lääne Elu.

Omavalitsusliit andis vaidluskomisjoni otsused kohtusse, aga 18. novembril selgus, et õigus jäi ikka vaidluskomisjonile. Iga vald peab nüüd maksma kohtukulu 201 eurot Ragn–Sellsile ja üle 140 euro Veoliale. Selle maksab omavalitsusliit.

Omavalitsusliidu advokaat pakkus, et edasi ringkonnakohtusse minnes on võidulootus alla poole, 40:60.

Liidul tuligi otsustada, kas minna ringkonnakohtusse või loobuda. Osa arvas, et kui juba advokaat on nii pessimistlik, ei ole mõtet rohkem raha kulutada. Targem on jätta asi katki ja teha uus hange aasta pärast. Siis on jäätmepõletusahjud töös ja näha, kas prügi on kaup.

«Mõttetu on praegu punnida ja raha raisata kohtuskäimisele,» ütles Haapsalu linnapea Urmas Sukles. «Tõmbame praegu pidurit ja teeme uue hanke aasta pärast, 2013. alguses.»

Kohtuvaidluse jätkamise pooldajad argumenteerisid, et prügijaamade omanikud tahavad oma investeeringud tagasi teenida ja seetõttu ei muutu prügi veel niipea kaubaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles