Pärija keeldus lagastatud talu vastu võtmisest

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Looma pealuu.
Looma pealuu. Foto: Margus Ansu / Postimees

Saaremaal Mustjala vallas Angeste talu tagastamise eest aastaid võidelnud Anne Vaikmaa keeldus halvas olukorras ja lehmapealuuga «kaunistatud» hooneid vastu võtmast.

Reedel pidid Mustjala vallavalitsuse esindajad sõlmima Angeste talu tulevaste omanikega vara üleandmise akti ning sellega oleks saanud aastaid kestnud loo lõppenuks lugeda, kirjutab Saarte Hääl.

Vaikmaa väitis, et lisaks halvas seisus olevatele hoonetele on lahkujad kaevu täis ajanud ja riputanud peasissekäigu juurde lehmapealuu.

«Me ei saa vara vastu võtta,» ütles Anne Vaikmaa, selgitades, et soovib enne üleandmisaktile allakirjutamist lasta ehitusekspertidel hoonetele hinnang anda.

Vaikmaa sõnul tahab ta spetsialisti arvamust, et uurida, milline on hoonete hetkeolukord ja millist mõju on kinnisvarale avaldanud seal aastaid elanud inimeste tegevus.

Vaikmaa kinnitas, et kindlasti plaanib ta tulevikus esitada kahjunõude nii vallale kui ka hoone eelmistele elanikele.
Kuna üleandmisakt jäi alla kirjutamata, lükkub hoonete ja maade lõplik tagastamine lükkub järgmisse aastasse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles