Palgamõrva tellimise lavastus lõppes ühele kohtualusele vangistusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imre Arakas (vasakul) ja Enriko Kasemaa täna kohtu ees.
Imre Arakas (vasakul) ja Enriko Kasemaa täna kohtu ees. Foto: Liis Treimann

Kohus mõistis täna ärimees Toomas Tamme väidetava palgamõrva tellimise lavastamise süüasjas kokkuleppemenetluses Enriko Kasemaale kuus kuud reaalset vangistust, Imre Arakast karistati tingimisi vangistusega.

Arakat ja Kasemaad süüdistati teise isiku tahtlikus kallutamises teadvalt valeütluse andmisele. Kasemaad süüdistati ka teadvalt valeütluste andmises ning  Arakat ja Kasemaad tõendite kunstlikus loomises eesmärgiga takistada kuriteona karistatavate tegude puudumise tuvastamist.

Samuti süüdistas riigiprokuratuur Kasemaad kehalises väärkohtlemises, lõhkeseadeldise või selle olulise osa käitlemises ning tsiviilkäibes keelatud tulirelva, selle olulise osa ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises. Ka Arakas sai süüdistuse tulirelva ebaseaduslikus käitlemises.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi üritasid ärimees Oleg Ljadov, kuritegelikus ilmas tuntud Imre Arakas ja Enriko Kasemaa lavastada ärimees Toomas Tamme osalusel tema enda palgamõrva tellimises süüdi ärimees X'i

Uurimise andmetel jättis Ljadov oma heale tuttavale Toomas Tammele meelega vale mulje nagu plaaniks viimase konkurent Ida-Virumaal Tamme palgamõrva. Ljadovi väitel oli tal otsekontakt palgamõrvariks värvatud inimesega, misjärel Tamm maksis Ljadovile «tülika» asjaajamise eest vaevatasuna 600 000 krooni.

Uurimise andmeil polnud Tammel tegelikult aimu, et tema ees palgamõrvarina esinenud Kasemaa mängib Ljadovi ja Arakasega kokku. Hiljem, kui Tamm keeldus sõpruskonnale lisaraha maksmast, hakati juba teda ähvardama.

Oleg Ljadovi kohtuasi tuleb mehe tervisliku olukorra tõttu teistest eraldi arutamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles