Imre Arakas lõi kohtusse tulles fotograafi

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imre Arakas (esiplaanil) ja Enriko Kasemaa täna kohtu ees.
Imre Arakas (esiplaanil) ja Enriko Kasemaa täna kohtu ees. Foto: Liis Treimann

Organiseeritud kuritegevusega kuulsust kogunud Imre Arakas ründas täna Harju maakohtus teda õues pildistanud uudisteagentuuri BNS fotograaf Heiki Rebast.

Enne kohtuotsuse ettelugemist kohtumaja välistrepil Arakast ja tema tuttavat Enriko Kasemaad oodanud BNSi fotograafi tabas rünnak hetkel, kui ta kohtuhoonesse saabunud Arakast ja Kasemaad pildistama asus.

Kui Arakas kostitas fotograafi paari jalahoobiga, siis tema sõber Kasemaa jätkas verbaalset rünnakut pärast kohtuotsuse teatavaks tegemist. Ta ütles BNSi fotograafile, et too on julge poiss ja peaks ettevaatlik olema, sest õhtul võivat tema kodutrepikojas kollid ees oodata.

Rünnaku ohvriks langenud Heiki Rebase sõnul on tal plaanis juhtunu tõttu pöörduda ametliku avaldusega prokuratuuri. Kehaline väärkohtlemine on kriminaalkorras karistatatav.

Rebane ütles, et Arakase rünnaku käigus sai tal kõige enam haiget käsi, millega ta mehe hoope tõrjus. «Kui minu käsi isegi praegu veel haige on, siis pidi see hoop ikka tugev olema,» ütles Rebane viis tundi pärast intsidenti Postimehele.

Pärast vahejuhtumit võttis rünnaku ohvriks langenud fotograafiga Facebooki kaudu ka väidetav lööja ise. «Heiki, ole nüüd mingilgi määral mees. Keegi ju sind tegelikult ei löönud. Ise mängisid klouni,» kirjutas Arakas Rebase Facebooki kontol.

Kohus mõistis Enriko Kasemaale täna kriminaalasjas valeütluste andmise eest kuue kuu pikkuse reaalse vangistuse. Imre Arakas pääses tingimisi karistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles