20 aastat pühadetervitusi Kadriorust

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1992 –  Lennart Meri (autor Mare Vint)
1992 – Lennart Meri (autor Mare Vint) Foto: Liis Treimann

Juba kahekümnendat korda saadab taasiseseisvunud Eesti riigipea laiali tuhandeid kaarte jõulusoovide ja uusaastatervitustega.

President Lennart Meriga 1992. aastal alustanud inimesed mäletavad, et toona oli nii palju tegemist, et jõulukaardid tulid meelde viimasel hetkel ning presidendi kantselei töötajad läksid Tallinna raamatupoodidesse kaardijahile. Kõige ilusam tundus Mare Vindi graafilise lehe kujutisega kahe poolega kaart, millele trükiti head soovid ja Mer­i allkirja jäljend.

Käes on e-aeg ja seda ilmestab ka president Toomas Hendrik Ilvese tänavune pühadeläkitus – kaardile on muu hulgas trükitud ruutkood, mis avab nutitelefonis elektroonse jõulutervituse. Lisaks e-kaartidele saadab president välja 2140 paberjõulukaar­ti. Kavandite väljatöötamine, trükkimine ja e-kaardi neli versiooni maksid kokku 4654 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles