Pressifotograafid taunivad rünnakut oma liikme vastu

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imre Arakas ja Enriko Kasemaa hetk enne rünnakut.
Imre Arakas ja Enriko Kasemaa hetk enne rünnakut. Foto: Heiki Rebane/BNS

Pressifotograafe ühendav erialaliit Eesti Pressifotograafide Liit taunib täna Harju maakohtus Heiki Rebase (BNS) vastu suunatud füüsilist rünnet ja ähvardusi.

«Heiki Rebane oli täitmas oma tööülesandeid kohtumaja trepil avalikus ruumis, kui teda ründasid organiseeritud kuritegevusega seotud kohtualused Imre Arakas ja Enriko Kasemaa,» rõhutas liidu juhatuse esimees Erik Prozes.

«Vastavalt Eesti pressifotograafide eetikakoodeksile, lähtume iga inimese vajadusest olla teadlik ühiskondlikest sündmustest ning osa maailmast, milles me elame. Pressifotograafidena on meil vastutus dokumenteerida ühiskonnas toimuvat ning säilitada selle ajalugu läbi fotode. Meie esmane eesmärk on tõetruu ja igakülgne teemakäsitlus,» sõnas ta.

Organiseeritud kuritegevusega kuulsust kogunud Imre Arakas ründas täna Harju maakohtus teda õues pildistanud uudisteagentuuri BNS fotograaf Heiki Rebast.

Enne kohtuotsuse ettelugemist kohtumaja välistrepil Arakast ja tema tuttavat Enriko Kasemaad oodanud BNSi fotograafi tabas rünnak hetkel, kui ta kohtuhoonesse saabunud Arakast ja Kasemaad pildistama asus.

Kui Arakas kostitas fotograafi paari jalahoobiga, siis tema sõber Kasemaa jätkas verbaalset rünnakut pärast kohtuotsuse teatavaks tegemist. Ta ütles BNSi fotograafile, et too on julge poiss ja peaks ettevaatlik olema, sest õhtul võivat tema kodutrepikojas kollid ees oodata.

Rünnaku ohvriks langenud Heiki Rebase sõnul on tal plaanis juhtunu tõttu pöörduda ametliku avaldusega prokuratuuri. Kehaline väärkohtlemine on kriminaalkorras karistatatav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles