Seadus tegi Rahnule triki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Rahnu eile Harju maakohtu koridoris.
Kristjan Rahnu eile Harju maakohtu koridoris. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kunagine olümpialootus Kristjan Rahnu peab tänu seadusemuudatusele terve suve praadima, enne kui Harju maakohus saab tema kriminaalasja arutama hakata.


Kohus otsustas eilsel eelistungil, et Rahnu ja tema kahe kaassüüdistatava kohtuprotsessi esimene istung toimub 17. septembril. Kaheksa kuu pikkune ooteaeg on pikk nii süüdistatavatele kui avalikkusele, kellel on põhjendatult suur huvi andeka sportlase käekäigu vastu.



Vaba istungiaeg sügisel


Harju maakohtu esimehe Helve Särgava sõnul pole kriminaalprotsessi sügise hakule lükkamises süüdi ei süüdistatavad Kristjan Rahnu (29), Taavi Rim (35) ega Heli Kõrge (30), ei nende kaitsjad Andres Gorkin, Meelis Masso ega Eva Rivis, ei prokurör Elle-Mai Velling ega ka mitte asja arutama hakkav kohtunik Liina Pohlak.



«Sellise triki tegi meile eelmise aasta 15. juuli seadusemuudatus, mille kohaselt tuleb üldmenetluses olevaid kriminaalasju menetleda katkematult,» selgitas Särgava. «Nii et Rahnul läks veel väga hästi, kui tema asi üldse nii kähku arutamisele tuleb.»



Särgava rääkis, et kohtunikul peavad olema kõik üldmenetluses olevad asjad lahendatud, enne kui ta saab üldse arutamisele määrata uue üldmenetluses oleva asja. Nii tekkiski kohtunik Pohlakul esimene vaba aeg 17. septembril.



Grupiviisiline tegu


Põhja ringkonnaprokuratuuri poolt kohtusse saadetud kriminaalasja kohaselt üürisid Rahnu, Rim ja Kõrge 2007. aasta sügisest kuni 2008. aasta veebruarini viit korterit eesmärgiga osutada seal tasulist seksiteenust. Ühtlasi olevat Rim ja Rahnu värvanud tööle prostituute, riputanud internetti tasulise seksiteenuse kuulutusi ja lisanud neile seksipakkujate telefoninumbrid.



Kõiki kolme süüdistatakse grupiviisilises kuriteos – prostitutsioonile kaasaaitamises, Rimi ka omavolis (ta olevat nõudnud ühelt kannatanult 50 000 krooni, ähvardanud ja rikkunud tolle vara).



Kõrge kaitsja vandeadvokaat Rivise sõnul kasutasid Rahnu ja Rim tema kaitsealust ruumide rentimisel lihtsalt ära. «See oli Rahnu ja Rimi äri,» lausus kaitsja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles