Kaju: USA presidendiks saab parema majanduslahenduse pakkuja

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariiklaste kandidaadid USA presidendirallil: Mitt Romney, Newt Gingrich ja Ron Paul.
Vabariiklaste kandidaadid USA presidendirallil: Mitt Romney, Newt Gingrich ja Ron Paul. Foto: SCANPIX

Tõenäoliselt võidab USA järgmised presidendivalimised see kandidaat, kes pakub välja usutavamad lahendused majanduse korrastamiseks, ütles poliitikaekspert Andreas Kaju.

Praegu vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgijatest on suurim tõenäosus Barack Obama vastaskandidaadiks saada Kaju hinnangul Mitt Romneyl, endisel Massachusettsi kuberneril ja mormoonil, kes kandideeris riiki juhtima ka 2008. aastal, tema põhiline miinus on aga seisuskohtade muutmine, vahendas ERR Uudised «Ringvaadet».

«See on tema vastaste põhiline seisukoht ja ründavate reklaamide sisu - ta pole järjepidev, usaldusväärne,» rääkis Kaju.

Samas on just Romney tema sõnul see, keda vabariiklaste peamised taustajõud ja tuumik sooviks järgmise presidendikandidaadina näha.

Samuti presidendikandidaadiks pürgivate Esindajatekoja endise spiikri Newt Gingrichi ja libertaan Ron Pauli võimalusi hindas Kaju väiksemaks, põhjuseks Pauli radikaalsed seisukohad ning Gingrichi skandaaliderohke minevik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles