Ansip: venekeelse kooli saatus otsustatakse neljapäeval

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Peeter Langovits

Eesti valitsus kavatseb neljapäevasel istungil langetada otsuse vene koolides venekeelse õppe võimaliku pikendamise kohta, ütles teisipäeval peaminister Andrus Ansip.
 

Venekeelse raadiojaama Raadio 4 otsesaates esinenud Ansip viitas, et pole võimalik prognoosida, milline otsus neljapäeval langetatakse, kuna istungi materjalid pole veel riigikantseleisse laekunud.

«Materjalid pole riigikantseleisse veel laekunud ja mul on veel vara vastata, milline otsus tuleb. Kui arutame selle küsimuse läbi, siis saabki selgeks, milline on otsus,» sõnas valitsusjuht.

Materjalid peab valitsuse istungiks ette valmistama haridus- ja teadusministeerium.

Ansipi sõnul eraldatakse põhikoolide baasil tegutsevatele venekeelsetele koolidele dotatsioone ainete õpetamiseks eesti keeles. Kokku eraldatakse 52 omavalitsuse koolidele 600 000 eurot. Narva koolid said detsembris juba 170 000 eurot, Tallinna koolid saavad 371 400 eurot jaanuarikuus.

Peaminister osutas, et ehkki Eesti kulutused sotsiaalvaldkonnale on madalamad kui Euroopa Liidus keskmiselt, on hariduskulud märksa kõrgemad, moodustades seitse protsenti sisemajanduse koguproduktist (SKP), seades Eesti neljandale kohale ELis pärast Küprost, Rootsit ja Taanit.

«Küsimus pole selles, et vahendeid ei piisa, seitse protsenti on väga palju, küsimus on selles, et neid vahendeid tõhusalt kasutataks,» sõnas Ansip, viidates, et haridus- ja teadusministeerium töötab praegu selle ülesande kallal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles