Siseminister: juhtum näitab kriminaalasutuste enesepuhastusvõimet

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Ken-Marti Vaher
Siseminister Ken-Marti Vaher Foto: Peeter Langovits

Siseminister Ken-Marti Vaher leidis, et kaitsepolitsei ning politsei- ja piirivalveameti ametnike altkäemaksuskeemis osalemise avastamine ja kahtlusaluste kinnipidamine näitab, et Eesti kriminaalasutused on enesepuhastuseks võimelised.

«See juhtum näitab meie kriminaalasutuste võimekust enesepuhastuseks. Alati on esitatud küsimust «kes kontrollib kontrollijaid». Täna on see vähemalt osaliselt saanud ka vastuse,» sõnas siseminister. «On hea meel, et meie ametkondade järelevalvesüsteemid toimivad ja sellised kahetsusväärsed juhtumid leitakse üles.»

«Oluline on kriminaalasutustel selgitada välja kõik juhtumi asjaolud ja viia see menetlus lõpuni koos rangete tagajärgedega nende tegude kordasaatjate osas ning järeldustega, mis võimaldavad tugevdada kontrolli, et selliseid juhtumeid tulevikus ennetada,» lisas Vaher.

«Sääraseid asju saab vähendada läbi selle, kui järjepidevalt tugevdatakse meie kriminaalasutusi,» lisas minister.

«Näiteks oleme 2012. aastaks näinud just organiseeritud kuritegevusega võitlemiseks ette nii kaitsepolitseile kui kriminaalpolitseile täiendavaid eelarvevahendeid kokku ligi nelja miljoni euro ulatuses, seda nii kriminaaltulu avastamiseks, korruptsiooni ja muu organiseeritud kuritegevuse vastase võimekuse suurendamiseks kui tehniliste vahendite uuendamiseks.»

Politsei- ja piirivalveameti sisekontrolliteenistuse juht Meelis Taniel ja tema hea tuttav, aastaid kaitsepolitseis sama tööga tegelenud Indrek Põder on altkäemaksuskandaali peategelased.

Kaitsepolitsei pidas suurema altkäemaksuskeemi osalisena eile kuriteos kahtlustatavana kapo spetsialisti Indrek Põderi, keda kahtlustatakse altkäemaksu võtmises. Samas kriminaalasjas kahtlustatakse ka täna lahkumisavalduse esitanud PPA sisekontrolli büroo juhti Meelis Tanieli, kes võis rikkuda ametisaladuse hoidmise kohustust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles