Riigiprokurör: kapo uuris altkäemaksulugu pikemat aega

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhtiv riigiprokurör Heili Sepp.
Juhtiv riigiprokurör Heili Sepp. Foto: Peeter Langovits

Kaitsepolitsei altkäemaksujuhtumit uuriva juhtiva riigiprokuröri Heili Sepa sõnul oli täna avalikuks tulnud kriminaalasi kapos uurimisel juba pikemat aega.

«Ütleme nii – värske asi ta enam ei olnud. Seda kriminaalasja alustati oluliselt enne meedias puhkenud elamislubade teemat, nii et nende teemade vahel mingit omavahelist seost pole,» lükkas Sepp ümber meedias levinud kahtlused, et kaitsepolitseinik Indrek Põdra altkäemaksujuhtum on seotud elamislubade skandaaliga.

Sepa sõnul otsustas kapo, et pikalt kogutud info parim realiseerimise aeg oleks just esmaspäeval. «Menetlustaktikaliselt osutus see parimaks ajaks.»

Seda, mitu inimest täpselt kapo selle kriminaalasja raames kinni on pidanud ja kahtlustatavaks kuulutanud, riigiprokuratuur esialgu ei avalda. «Neid inimesi on veel, kuid kedagi neist ei ole seni veel vahistatud,» ütles Sepp. «Ükski neist inimestest (peale Põdra ja politsei sisekontrolli juhi Meelis Tanieli - toim.) ei ole ametnik.»

Juhtiva riigiprokuröri sõnul tuli info Põdra väidetavatest kuritegudest kaitsepolitsei seest. «Riigiprokuratuur algatas küll kriminaalasja, kuid teave tuli ikka sealt asutuse seest,» ütles Sepp.

Riigiprokuratuur ei avalda, kui suured olid summad, mida kaitsepolitseinik Põdrale ametialase tegevusega teatavaks saanud infoga politseinike mõjutamiseks maksti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles