Anvelti kaitsepolitseiniku altkäemaksu-uudis ei vapustanud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt
Andres Anvelt Foto: Priit Simson

Endine tipp-politseinik ja praegune riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjoni esimees Andres Anvelt ütles Kuku raadiole antud intervjuus, et uudis kaitsepolitseiniku ja politseiameti sisekontrolli juhi osalusest altkäemaksuskeemis ei vapustanud teda, kuna iga ühiskond peab olema aeg-ajalt valmis sellisteks sündmusteks.

«See näitab seda, et süsteem toimib, et toimub iseenese puhastumine ja toimub ka järelevalve julgeolekuasutuste üle ning üldse politsei üle,» ütles Anvelt.

Anvelt märkis, et mida kogenum on riik ja organisatsioonid, seda paremini nad oskavad ka oma ridu puhastada. Tema sõnul ei maksa karta, et kogu politsei oleks korrumpeerunud, vaid tunnustada tuleb seda, et organisatsioon oskab ennast puhastada.

Kaitsepolitseiameti töötajad pidasid eile kuriteos kahtlustatavana kinni kaitsepolitseis spetsialisti ametikohal töötanud Indrek Põderi, keda kahtlustatakse altkäemaksu võtmises oma ametipositsiooni ja ametialaselt juurdepääsetavate andmete ebaseadusliku ärakasutamise eest, eesmärgiga mõjutada politsei- ja piirivalveameti ametnike otsuseid süüteo- ja järelevalve-menetlustes. Samas asjas kahtlustatakse politsei- ja piirivalveameti sisekontrolli büroo juhti Meelis Tanieli kutse- ja ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumises.

Samuti kahtlustatakse mitut isikut altkäemaksu andmises.

Riigiprokuratuur alustas kaitsepolitseiameti informatsiooni põhjal kriminaalasjas menetlust ning andis selle menetlemiseks kaitsepolitseiametile.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles