Kolonel Hoppe võttis üle peastaabi juhtimise

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolonel Peeter Hoppe võttis pidulikult tseremoonial üle kaitseväe peastaabi juhtimise.
Kolonel Peeter Hoppe võttis pidulikult tseremoonial üle kaitseväe peastaabi juhtimise. Foto: Kaitseväe peastaap

Kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras andis täna kaitseväe peastaabi ees korraldatud pidulikul rivistusel kolonel Peeter Hoppele üle peastaabi juhtimise ja lipu.

Kaitseminister Mart Laari sõnul on peastaap Eesti kaitseväe aju, mida me peame üheskoos kasutama Eesti reaalse kaitsevõime tugevdamiseks, teatas peastaabi pressiesindaja.

«Soovin kaitseväe peastaabile julgust loovateks mõteteks, edasiminekuks ja kindlat usku,» ütles kaitseminister Mart Laar. «Sellest, kui tugev on teie usk meie kaitsevõimesse ja sellesse, et me kaitseme Eestit igas olukorras, sõltub kui tugev on kogu kaitseväe ja kõigi Eesti inimeste usk Eesti kaitstavusse.»

Valitsus kinnitas kolonel Peeter Hoppe kaitseväe peastaabi ülemaks 15. detsembril. Peastaabi senine ülem brigaadikindral Riho Terras asus 5. detsembril kaitseväe juhataja ametikohale.

«Kõik senised peastaabi ülemad on jätnud sügava jälje nii peastaabi kui kogu kaitseväe arengusse. Tänu nende järjekindlusele ei ole me teinud riigikaitses hetkeemotsioonidel põhinevaid otsuseid,» ütles peastaabi juhtimise üle võtnud kolonel Peeter Hoppe ning lisas, et senistele ülematele on abiks olnud nii terve talumeheloogika kui NATO operatiivplaneerimise protseduurid. Peastaabi ülem ütles, et ootab peastaabi ohvitseridelt ja allohvitseridelt lojaalsust, ausust, otsekohesust, professionaalsust, töökust ja distsipliini. «Eduka staabitöö võti on meeskonnatöö,» ütles kolonel Hoppe.

Pidulikul rivistusel osalesid kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran, väeliikide ja kaitseväe keskalluvusega üksuste ülemad, liitlasriikide sõjalised esindajad, kaitseväe peastaabi isikkoosseis ja kutsutud külalised.

Hetkel 51-aastane kolonel Peeter Hoppe liitus Eesti kaitseväega 1993. aastal. Ta alustas teenistust Kuperjanovi pataljonis rühmaülemana ning jõudis sama pataljoni ülema ametikohani. Aastatel 2000 kuni 2002 teenis ta kaitseväe peastaabi operatiivosakonnas, tõustes osakonna ülema ametikohale. Aastatel 2002 kuni 2005 oli kolonel Hoppe maaväe staabi ülem.

Kolonel Hoppe on üks maaväe suurõppuse Kevadtorm algatajatest ja praeguse ajateenistuse õppekava autoritest. Ta on teeninud NATO ühendväejuhatuse staabis Brunssumis (Allied Joint Force Command HQ Brunssum) planeerimisosakonna jaoskonnaülemana, kus vastutas integratsiooniküsimuste eest.

Alates 2011. aastast teenis kolonel Hoppe kaitseväe peastaabi ülema asetäitjana operatiivalal, koordineerides peastaabi luureosakonna, operatiiv- ja väljaõppeosakonna, analüüsi- ja planeerimisosakonna, side- ja juhtimissüsteemide osakonna ning NATO Euroopa vägede peakorteri juures asuva Eesti sõjalise esinduse tööd.

Kolonel Hoppe on lõpetanud Tallinna Polütehnilise instituudi, Soome maakaitse kõrgkooli, Ameerika Ühendriikide sõjakolledži ning kaitsnud magistrikraadi Ameerika Ühendriikide riigikaitse ülikoolis sõjalise strateegia alal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles