EMT tasuta kõneaeg tõi kaasa rüüstamislaine

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postkast.
Postkast. Foto: Peeter Kümmel /Sakala

Kümned Kuressaare linna kortermajade elanikud avastasid laupäeval värskeid ajalehti tooma minnes, et nende postkastid on lahti murtud ja saadetised trepile laiali loobitud.

Rüüstajad võtsid kirjakastidest ära tasuta kõneaega pakkuvad kõnekaardid, mida EMT inimestele möödunud nädalal kampaania korras saatis, kirjutab Saarte Hääl.

Tehnika 2 maja elanik rääkis, et tema trepikojas olid lisaks lõhutud postkastidele igal pool ripakil ka tühjad Simpeli stardipaketi papist kaaned. Kõneaega pakkuvad kaardid olid vandaalid ära võtnud.

Majaelaniku sõnul olid lõhkujad käinud nii Smuuli kui ka Ida-Niidu elamurajoonis ning tõenäoliselt kõikides trepikodades, mille uksed on avatud ja postkastidele lihtne ligi pääseda.

Eesti Posti pressiesindaja Inge Suder ütles, et kandekeskusest ei ole tulnud mingit teadet, et kusagil oleksid katkised postkastid.

Politsei pressiesindaja Hedy Tammeleht kinnitas, et sel nädalavahetusel ühtegi avaldust postkastide lõhkumise kohta politseile tehtud ei ole.

EMT pressiesindaja Kaja Sepa sõnul oli kampaania käigus tegu toote näidiste postitamisega. «Jõulueelne otsepostitus, saadetud selle arvestusega, et inimesed saaksid oma jõulusoove saata,» selgitas Sepp, kes lubas ka kampaania korraldamisega seotud inimestele teada anda, mis juhtus nende poolt mõeldud jõulukingitustega.

EMT saadetud Simpeli stardipakett sisaldas tasuta kõneaega 2.95 euro eest. Kuigi ei ole teada täpset arvu, mitme postkasti kallal vargad käisid, siis lihtne arvutus näitab, et kui vandaalid tühjendasid sada postkasti, said nad kõneaega 295 euro (üle 4600 krooni) väärtuses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles