Kohus mõistis kaks inimest mõrva eest pikaks ajaks vangi

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Kaldoja ja Merlis Rannamets kohtus.
Ingrid Kaldoja ja Merlis Rannamets kohtus. Foto: Kaader TV3 videost

Harju maakohus tunnistas täna 31-aastase Merlis Rannametsa süüdi mõrvas ja varguses ja 18-aastase Ingrid Kaldoja süüdi mõrvas, mõistes Kaldojale 10-aastase vangistuse ning Rannametsale liitkaristuseks 14-aastase vangistuse.

Põhja ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt  tapsid Rannamets ja Kaldoja 18. veebruaril kella 7-8 vahel Tallinnas Mustamäe teel asuvas korteris kägistades, padjaga lämmatades ja haamrilöökidega pähe vanema naisterahva.

Pärast tapmist omastasid nad tapetu vara kokku 396,06 euro väärtuses.

Ka süüdistatakse Rannametsa selles, et ta varastas 21. mail 2010 kella 8.20-12 vahel Tallinnas Läänemere teel asuvast korterist esemeid kokku  632,73 euro väärtuses.

Kohtuasi lahendati üldmenetluses.

Süüdimõistetu karistusaja algus on tema kinnipidamise päev ehk 23. veebruar 2011.

Süüdimõistetutelt mõisteti riigi tuludesse sundraha, ekspertiisitasud ja nad peavad tasuma menetluskulud.

Kannatanu esitatud tsiviilhagi rahuldas kohus osaliselt ja mõistis süüdimõistetutelt välja 1193,39 eurot, mille nad peavad tasuma solidaarselt.

Kohtuotsuse peale on õigus esitada apellatsioon Tallinna ringkonnakohtule, teatades kirjalikult apellatsiooniõiguse kasutamise soovist Harju maakohtu Liivalaia kohtumajale 7 päeva jooksul alates tänasest ning esitades apellatsiooni 15 päeva jooksul, alates päevast, mil kohtumenetluse poolel on võimalus tutvuda kohtuotsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles