Altkäemaksu võtmises kahtlustatav kaitsepolitseinik võeti vahi alla

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitsei embleem.
Kaitsepolitsei embleem. Foto: Lennart Rikk

Harju maakohus rahuldas täna riigiprokuratuuri taotluse võtta vahi alla altkäemaksu võtmises kahtlustatav kaitsepolitsei kõrge ametnik Indrek Põder.

Põdra vahi alla võtmise vajadust põhjendati võimalusega, et vabaduses võib mees takistada eeluurimise käiku. Lisaks temale on samas kriminaalasjas vahi alla võetud altkäemaksu andmises kahtlustatav inimene.

Juhul, kui Põder enda vahi alla võtmist ringkonnakohtus ei vaidlusta, veedab ta kinnipidamisasutuses järgmised pool aastat. Kui uurimisasutus leiab, et tema vahi all hoidmine pole enam otstarbekas, võib Põder ka varem vabaneda.

Kaitsepolitseis sisekontrolli töö ja uurimisega tegelenud Indrek Põder peeti kinni esmaspäeval. Samas kriminaalasjas esitati ametisaladuse lekitamise kahtlustus Põdra heale sõbrale, politsei- ja piirivalveameti sisekontrolli juhile Meelis Tanielile. Taniel lahkus juhtunu tõttu vabatahtlikult ametist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles