Aivo Orav asub juhtima ELi delegatsiooni Makedoonias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suursaadik Türgis Aivo Orav tänavu veebruaris Ankara lähistel.
Eesti suursaadik Türgis Aivo Orav tänavu veebruaris Ankara lähistel. Foto: Välisministeerium

Euroopa Liidu välispoliitikajuht Catherine Ashton nimetas täna Eesti suursaadiku Aivo Orava ELi delegatsiooni juhiks Makedoonias.

Ühtlasi nimetas Ashton Sloveenia endise välisministri Samuel Žbogari ELi Kosovo esinduse juhiks ning Malta diplomaadi John Gatt-Rutteri ELi esindajaks Läänekaldal ja Gaza sektoris ning ÜRO Palestiina pagulaste abiorganisatsioonis.

«Olen väga rahul, et saan nimetada nii tugevad kandidaadid EEASi (ELi välisteenistuse – toim) kolmele võtmekohale,» ütles Ashton Euroopa Komisjoni pressiteenistuse vahendusel. «Nad kõik toovad oma uutesse rollidesse unikaalse kogemuse ja ekspertiisi ning see saab olema otsustav teenistuse edasisel ülesehitamisel.»

Aivo Orav on praegu Eesti suursaadik Türgis, Makedoonias, Aserbaidžaanis, Liibanonis ja Süürias.

Ta sündis 10. aprillil 1965. aastal Pärnus. 1990. aastal lõpetas ta Tartu Ülikooli füüsika-keemiateaduskonna ja 1992. aastal Eesti Diplomaatide Kooli.

Diplomaatilisel tööl on Orav alates 1992. aastast, mil ta asus tööle välisministeeriumi poliitikaosakonda. 1995-1998 töötas Orav Eesti alalises esinduses Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) juures Viinis. Seejärel kuni suursaadikuks nimetamiseni Poolas 2000. aastal, oli ta välisministeeriumi poliitikaosakonna julgeolekupoliitika ja rahvusvaheliste organisatsioonide büroo direktor.

Aastatel 2001 kuni 2006 oli Orav suursaadik Bulgaarias ja Rumeenias resideerimisega Varssavis. Enne 2008. aastal Türgis suursaadikuna tööleasumist töötas Aivo Orav välisministeeriumi poliitikadirektorina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles