Medvedev seadis transiidi taastumiseks kaks tingimust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev.
Venemaa president Dmitri Medvedev. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Venemaa president Dmitri Medvedev seadis Ukrainat läbiva gaasitransiidi taasavamisele kaks tingimust: kõigi poolte allkiri gaasiseireprotokollil ja vaatlejate kohalolek gaasipumbajaamades, teatas Interfax.

«Meie seisukoht olukorras, mis on tekkinud Ukraina seadusevastase käitumise - pikka aega kestnud gaasi varastamise - tulemusel, jääb muutumatuks,» ütles Medvedev pühapäeval kohtumisel asepeaministri Igor Setšiniga.

«Me taastame transiidi ainult kahel tingimusel,» rõhutas president ning selgitas, et ennekõike on tarvis «kõigi osapoolte allkirjastatud dokumenti, mis tekstiliselt vastab Vene poole ettevalmistatud, koostatud ja allkirjastatud dokumendile».

Teiseks tingimuseks on riigipea sõnul «vaatlejate reaalne kohalolek» Ukraina piiridel asuvates gaasipumbajaamades ja maa-alustes gaasihoidlates.

«Oleme valmis transiiti taasavama niipea, kui kõik tingimused on täidetud. Mida kiiremini see juhtub, seda lihtsam on välja tulla sellest olukorrast, mille Ukraina kõigile Euroopa tarbijatele tekitas,» toonitas Medvedev.

Niipea kui vaatlejad märkavad, et Ukraina gaasi varastab, vähendab Venemaa transiidi mahtu, hoiatas Medvedev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles