Saarlased soovivad laevasõidusoodustust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liinil Kuivastu-Virtsu sõitev parvlaev Regula.
Liinil Kuivastu-Virtsu sõitev parvlaev Regula. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Saare maavalitsus soovitab ühistranspordiseaduse muutmisel lähtuda parvlaevade piletihindade sõidusoodustuse määramisel maanteepikenduse põhimõttest.

Riigikogu liikmele Kalle Laanetile saadetud kirjas toob maavanema ülesannetes maasekretär Andrus Lulla välja mitmed omapoolsed ettepanekud, vahendab Meie Maa.

Nii on Saare maavalitsus seisukohal, et laevasõidu soodustust võiksid saada saarel registreeritud juriidilised või füüsilised isikud sõiduki üleveol ühel või mitmel konkreetsel liinil, mis vastab hinnalt sama pika teekonna läbimisele maismaad mööda.

Samuti saaks sõidusoodustust need, kel on rahvastikuregistris elukohaks märgitud mõni Eesti saar.

«Saare maavalitsus peab antud teemat väga oluliseks ja see vajab jätkuvalt käsitlemist, et leida parim lahendus saarte püsielanike liikumisvajaduste rahuldamiseks,» vahendas Andrus Lulla.

«Samuti nõustume eelnõu koostajatega selles osas, et saarte püsielanikel võiksid olla soodsamad tingimused mandrile sõitmisel, eriti arvestades seda, et praeguseks on päris palju avalikest ja muudest teenustest kättesaadavad regionaalsetes keskustes, mis Saaremaa jaoks on Pärnu,» märkis Lulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles