Riigikogu alustab istungjärku arupärimistega Maripuult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees/Scanpix

Riigikogu alustab täna oma kevadist istungjärku arupärimistega ning sotsiaalminister Maret Maripuul tuleb taas selgitada puudega inimeste töövõimetuspensionitega tekkinud olukorda.

Opositsioon küsib näiteks, kuidas ministeerium heastab tuhandetele inimestele moraalse ja materiaalse kahju, vahendasid ERR uudised teleuudiseid.

Maripuu kinnitusel on töövõimetuspensionid välja makstud, kuid läinud nädala lõpus oli probleeme veel puudega inimeste toetusega. Tema sõnul makstakse praegu toetusi pärast 1. oktoobrit esitatud taotluste alusel vaid miinimummääras.

Välja maksmata on raha praegu vaid neile puudega inimestele, kes saavad lisatoetust ühiskonnas aktiivsemalt osalemiseks.

Maripuu jätkamist oma ametis arutab täna nii koalitsiooni eestseisus kui ka opositsioon.

Puudega inimesed jäid rahata mullu 1. oktoobrist, kui ilmnes, et uut arvutisüsteemi ei suudeta käivitada. Korralageduses nägi endal süüd ka minister Maripuu, kuid ametist vabastati ministeeriumi kantsler Riho Tapfer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles